Geschiedenis

Delta waterontharders: een merk met een geschiedenis

Wie op zoek is naar een waterontharder voor privaat of professioneel gebruik is aan het goede adres bij Delta Water Softeners. Al ruim vijftien jaar staan wij garant voor kwalitatieve oplossingen, op maat van onze klanten. Bent u benieuwd naar de geschiedenis van ons bedrijf en de innovatieve producten die we in de loop der jaren op de markt gebracht hebben? Check onze tijdlijn!

2004: Het ontstaan van Delta waterontharders

De eerste waterontharder die we op de markt brachten, een op-en-top Belgische uitvinding geproduceerd in Mortsel, was meteen grensverleggend. Een toestel dat compact en zuinig was én functioneerde zonder elektriciteit, dat was ‘du jamais vu’.

2010: De lancering van Ontario

Na zes succesvolle jaren op de huishoudelijke markt besloten we ons aanbod uit te breiden met een industrieel gamma. De Delta Ontario beschikt over twee harsflessen van elk 12 liter. Ideaal dus voor grootverbruikers zoals horecazaken, appartementsgebouwen, bedrijven, …

2010: Zoutblokken en houders

Nog datzelfde jaar brachten we handige zoutblokken met een bijhorende houder voor de Delta Escalda op de markt. Het voordeel? Deze oplossing is lichter en neemt minder plaats in dan de traditionele zakken zout.

2010: ACS-keurmerk

Het ACS-keurmerk wordt uitgereikt door het Franse ministerie van volksgezondheid en toont aan dat de Delta waterontharders voldoen aan de strenge wetgeving omtrent de gezondheid en de veiligheid van het drinkwater.

2013: Hot Water

De volgende stap was de lancering van onze nieuwe lijn Delta Hot Water, zoals de naam al aangeeft een reeks ontharders voor warm water. Een Delta Hot Water is de ideale ontkalkingsoplossing voor onder meer spoelkeukens, bakkerij-ovens, steamers en warmwaterdispensers.

2014: Delta Morava

Een jaar later kwamen we met een nieuw huishoudelijk duplexmodel op de proppen, de Delta Morava. Nóg compacter en met een handig uitneembaar en uitklapbaar zoutreservoir. Zo hoeft u om zout bij te vullen het deksel van het toestel er niet meer af te nemen en kunt u de Delta Morava dus gerust onder een schap installeren. Bovendien bestaat er voor dit model ook een houder voor zoutblokken.

2015: Delta Open Drain

Omdat een open afvoeraansluiting wettelijk verplicht is, rusten we onze toestellen sinds 2015 standaard – en gratis – uit met de Delta Open Drain. Een open afvoeraansluiting is verplicht omdat er bij een verstopte afvoerleiding geen vervuild water terug naar de waterontharder en dus naar de (drink)waterleiding zou stromen.

2015: WQA Gold Seal

In 2015 behaalden de Delta waterontharder het Gold Seal Certificate, het belangrijkste keurmerk voor systemen voor drinkwaterbehandeling.

2017: Delta Filter en Roller

Om je waterontharder optimaal tegen vuil te beschermen bedachten we in 2017 de Delta Filter, een kleine compacte en zelfreinigende vuilfilter die je voor de ontharder kunt plaatsen.

Een ander product dat we dat jaar lanceerden was de Delta Roller, een mobiele ontharder in een schokbestendige koffer. Ideaal om op locatie zacht water de produceren, bijvoorbeeld wanneer u het gesloten circuit van een chauffage wil vullen.

2018: Vernieuwde harsfles voor de Delta Ontario

Delta Water Softeners draagt uniciteit en kwaliteit hoog in het vaandel. We streven ernaar om elk onderdeel zelf te produceren. Sinds 2018 produceren we dan ook de harsfles voor de Delta Ontario in eigen beheer. Zo kunnen we u een nóg hogere kwaliteit garanderen en het productieproces constant monitoren.