Woonzorgcentrum Sint-Pieter Lochristi

Ontario 6

Woonzorgcentrum Sint Pieter omvat tachtig kamers met elk een eigen wastafel, drie grote algemene badkamers, een cafetaria waar dagelijks gekookt wordt en een kapsalon waar bewoners de haren kunnen laten wassen en knippen. Het waterverbruik bedraagt in totaal zo’n 100 m3 per week en wordt onthard met een Delta Ontario 6 installatie, bestaande uit drie Ontario duplex-ontharders met in totaal zes harsflessen met elk 12 liter hars.

Volgens Aqua Soft, huisinstallateur van het WZC, ruim voldoende voor het gemiddelde verbruik, maar ook om piekmomenten op te vangen. “De plaatselijke hardheid van het leidingwater is 30°F (17°D) wat door de Delta Ontario-installatie terug gebracht wordt naar 0°. Dankzij het zachte water gaat keukenapparatuur veel langer mee en is er veel minder poetswerk en onderhoud.”

Geert, technische verantwoordelijke van het WZC:
“Vroeger verbruikten wij 2 à 3 paletten zout (1 palet = 40 x 25kg) per jaar. Nu met de Delta Ontario-installatie is dat maximaal 1 palet per jaar. Bovendien, als ons WZC mogelijks wordt uitgebreid in de toekomst, kunnen we – als dat nodig is – gewoon een duplex toevoegen aan de bestaande installatie.”


  • Waterhardheid: 30° fH
  • Waterverbruik: 100m³ / week


  • Installateur: Aqua Soft NV
    Website: www.ocmwlochristi.be

    "AZ Sint-Lucas Gent"

    AZ Sint-Lucas Gent