Delta Roller

Een waterontharder als handig gereedschap!

  • Duplex waterontharder
  • Zonder elektriciteit
  • Uiterst mobiel
  • Schokbestendig

Meer en meer eisen ketelfabrikanten dat de installatie gevuld wordt met kalkvrij water. Hard water zorgt voor kalkafzetting in de leidingen van de verwarming en op het verwarmingselement in de installatie. Deze kalk zorgt voor een hoger energieverbruik en mogelijks ook minder doorstroming in de warmtewisselaar.

Het vullen met zacht water werd tot op heden meestal gedaan met vervangbare patronen die men al dan niet diende te huren. Deze zijn duur en vergroten de afvalberg. De meest efficiënte manier om hard water zacht te maken, is een waterontharder, maar een waterontharder was tot op heden enkel verkrijgbaar als immobiel huishoudapparaat. Tot nu…

De Delta Roller is een mobiele waterontharder en een handige tool waarmee onder andere de sanitaire vakman zijn werk optimaal kan uitvoeren!

Mobiel en schokbestendig

De robuuste behuizing is zeer schokbestendig en is quasi onbreekbaar. Dit was de hoofdvereiste waaraan het apparaat moest voldoen. Een apparaat dat met de sanitair installateur van bouwwerf naar bouwwerf gaat achterin de bestelwagen, moet tegen een stootje kunnen. Bovendien is de Delta Roller voorzien van soepele wielen en een uitklapbaar handvat, wat hem nog mobieler maakt.

Delta Duplex waterontharder

Binnenin zit de vertrouwde Delta Duplex waterontharder ingewerkt. Net zoals alle Delta waterontharders werkt ook de Delta Roller zonder elektriciteit en is hij uiterst zuinig op vlak van zoutverbruik. De duplex-waterontharder geeft 24/24 zacht water zonder onderbreking, ook tijdens een regeneratie. Daarnaast heeft hij ook hoge capaciteit, hij kan een debiet van 600 L / uur ontharden.

Eenvoudig te installeren

Door de handige aansluitconnectie is de Delta Roller zeer eenvoudig aan te koppelen op de waterleiding en op de HVAC-installatie. Men heeft de keuze tussen 1/2 en 3/4 duimse aansluitingen. Eens aangesloten gaat alles vanzelf. Het harde water stroomt door de Delta Roller. Zacht water verlaat het apparaat en stroomt in de HVAC-installatie. Wanneer het vullen klaar is, koppelt men de Delta Roller los, inladen en op naar de volgende klant!

Net zoals bij elke andere Delta waterontharder gaat de spoeling van het apparaat volledig automatisch op het moment dat de harsfles verzadigd is.

Andere toepassingen

Het gebruik van de Delta Roller hoeft zich echter niet te beperken tot de sanitaire wereld. Er zijn ook andere sectoren waar men van locatie naar locatie gaat en zacht water nodig heeft. Ook zij kunnen van de voordelen van de mobiele Delta Roller genieten. Denk maar aan cateringbedrijven die voor grote events een volledige keuken opbouwen op de eventlocatie. Vaatwasmachines, stoomovens, grote koffiezetapparaten,… kunnen nu op locatie van zacht water worden voorzien. Ook schoonmaakbedrijven gespecialiseerd in het poetsen van ramen of zonnepanelen bijvoorbeeld kunnen vanaf nu een mobiele ontharder meenemen naar hun klanten. Op die manier hebben ze de zekerheid dat ze met kalkvrij water schoonmaken.

Technische specificaties

Harsvolume2 x 3 L
Aansluitingen1/2" of 3/4" (m)
Werkdruk1 - 8 bar
Debiet (Δp 1 bar)max. 600 L / u
Uitwisselingscapaciteit2 x 150 m³/ppm CaCO³
Waterverbruik18 L / regeneratie
Zoutverbruik0,3 kg / regeneratie
Duur regeneratie15 min.
Max. watertemperatuur40°C
Afmetingen (incl. wielen):
Hoogte590 mm
Breedte560 mm
Diepte560 mm
Garantie5 jaar op alle onderdelen