Waterontharder, -ontkalker of -verzachter: is er een verschil?

17 nov. 2021 Waterontharder, -ontkalker of -verzachter: is er een verschil?

Water dat te veel kalk bevat, heeft heel wat nadelen. Gelukkig is er ook een oplossing: u kunt de kalk namelijk makkelijk uit het water halen. Maar doet u dat met een waterontharder, waterontkalker of waterverzachter? Of is dat drie keer hetzelfde? We scheppen duidelijkheid.

Geen verschil

Op zich is er geen verschil tussen de drie termen. Ze worden gewoon door elkaar gebruikt in de dagelijkse omgang, volgens de voorkeur van de spreker. Zelfs op deze site gebruiken wij zowel de woorden waterontharder, waterontkalker als waterverzachter. Het gaat namelijk om hetzelfde type toestel dat kalk uit leidingwater verwijdert via ionenwisseling. Zulke apparaten hebben reservoirs met harsen waar de calcium- en magnesiumionen uit het harde water zich aan hechten.

Lees ook: Hoe werkt een waterontharder?

Kalk écht verwijderen

Daarnaast zijn er op de markt evenwel toestellen te krijgen die de kalk niet daadwerkelijk uit het water verwijderen, maar louter ‘neutraliseren’, bijvoorbeeld door gebruik te maken van magnetisme. Uit een test van Test-Aankoop is evenwel gebleken dat dit soort ‘waterontharders’ – eigenlijk zijn deze toestellen dat niet – helemaal niet doeltreffend zijn. Wilt u genieten van de vele voordelen van zacht water? Let er dan op dat u een échte waterontharder, -ontkalker of -verzachter in huis haalt. Dat wil zeggen: een toestel dat werk via ionenwisseling.

Een waterontharder, -ontkalker of -verzachter kopen

Op de toestellen van Delta kunt u vertrouwen. Wij hebben jarenlange ervaring in waterontharding en garanderen de allerhoogste kwaliteit. Geïnteresseerd? Contacteer ons voor de gegevens van een installateur in uw buurt.

"Zelfstandig loodgieter worden: wat zijn de (administratieve) stappen?"

24-11-2021

Lees verder ...

"4 aandachtspunten bij de renovatie van een badkamer"

25-10-2021

Lees verder ...