‘Ik Koop Belgisch’: waarom kiezen voor een Belgische waterontharder?

5 juli 2021 ‘Ik Koop Belgisch’: waarom kiezen voor een Belgische waterontharder?

De waterontharders van Delta zijn op-en-top Belgische producten, geproduceerd in Mortsel. Ontdek waarom dat zo'n grote troef is.

Wie kiest voor een waterontharder van Delta, haalt een op-en-top Belgisch product in huis. Waarom dat zo’n grote troef is, ontdekt u in dit artikel.

Een beetje geschiedenis …

Delta bedacht het concept voor zijn waterontharders eind jaren 90 in Mortsel, bij Antwerpen. De uitvinding, een compact en zuinig toestel dat geen elektriciteit nodig heeft, was ongezien en grensverleggend. Na het eerste huishoudelijke toestel volgden een industrieel gamma en later nog tal van andere innovaties.

De productontwikkeling, engineering en het spuitgieten van bepaalde onderdelen gebeurt bij Delta zelf, maar al sinds het ontstaan van het merk worden de toestellen geproduceerd bij vzw De Brug. Dit maatwerkbedrijf ligt ook in Mortsel, vlak naast de kantoren van Delta – een meer lokale productie kan dus niet. Bij De Brug staan twintig medewerkers en vijf begeleiders in voor het assembleren, lassen, testen, verpakken en klaarmaken voor distributie van alle huidige toestellen van Delta.

De filosofie hierachter? Door de productie lokaal uit te besteden, kan Delta zich volop toeleggen op de uitbouw van het bedrijf, terwijl we toch het overzicht op de productie behouden.

Ik Koop Belgisch: de voordelen op een rijtje

Maar ook voor de consument hebben de honderd procent Belgische waterontharders van Delta grote voordelen. Wie kiest voor Delta, kiest niet alleen voor kwaliteit en comfort, maar ook voor duurzaamheid.Onze waterontharders moeten namelijk niet geïmporteerd worden, maar gaan rechtstreeks van Mortsel naar een distributeur in de buurt van de eindgebruiker. Dat beperkt niet alleen de transportkosten, maar ook de CO2-uitstoot die bij het transport komt kijken.

Consumenten die kiezen voor Delta, geven bovendien de Belgische economie een duwtje in de rug. Door bewust Belgische producten te kopen, steunt u Belgische ondernemers en Belgische creativiteit. En dat vertaalt zich dan weer in extra werkgelegenheid en steun voor maatschappelijke projecten, zoals vzw De Brug. Steun dus dit initiatief onder de noemer #ikkoopbelgisch.

Wilt u graag meer informatie over onze producten of onze manier van werken? Neem gerust contact met ons op.

"6 uitstekende redenen om loodgieter te worden"

19-07-2021

Lees verder ...

"Wat is de juiste manier om een waterontharder te installeren?"

23-06-2021

Lees verder ...