Een waterontharder kiezen: hierop moet u letten

26april2020Een waterontharder kiezen: hierop moet u letten

Almaar meer mensen ontdekken de talrijke voordelen van zacht water. Wilt u ook graag een waterontharder in huis halen? Ga dan niet over één nacht ijs, maar win eerst voldoende informatie in. Wij helpen u de best mogelijke waterontharder kiezen en zetten voor u de belangrijkste selectiecriteria op een rijtje.

1. De kwaliteit van het toestel

Een waterontharder is een vrij technisch product. Als particulier is het dan ook niet altijd eenvoudig om de kwaliteit van een bepaald toestel in te schatten. Leg uw oor dus zeker eens te luisteren bij familie of vrienden die eerder al een waterontharder in huis hebben gehaald. Als u straks kiest voor een producent met een jarenlange ervaring en een goede reputatie, dan is de kans sowieso klein dat u een inferieur toestel koopt.

2. Het type waterontharder kiezen

Er zijn verschillende soorten waterontharders verkrijgbaar, met verschillende werkingsprincipes. Courant zijn toestellen die harsen gebruiken om de kalk uit het water te halen. Let ook op het verschil tussen traditionele waterontharders die gebruikmaken van elektriciteit en hydraulische waterontharders die geen stroom nodig hebben.

3. De afmetingen

Zeker voor een appartement, studio of studentenkamer waar de ruimte beperkt is, zijn de afmetingen van de waterontharder cruciaal. De toestellen van Delta zijn erg compact en kunnen vaak gewoon onder een schap of in een kast geïnstalleerd worden. Hebt u meer ruimte? Dan behoort een Duplex-model tot de opties en geniet u ook van zacht water terwijl de harsen aan het regenereren zijn.

4. De totale kostprijs

Uiteraard wil u ook de prijs van de verschillende waterontharders met elkaar vergelijken. Cruciaal daarbij is dat u álle factoren in het achterhoofd houdt: de prijs van het toestel zelf, maar ook de installatiekosten, de btw (6% of 21%), de verbruikskosten (onthardingszout en waterverbruik) en het onderhoud.

5. De garantie en dienst na verkoop

Ten slotte moet u rekening houden met de service die u mag verwachten na de installatie van uw waterontharder. Het is cruciaal dat u in het geval van een defect snel en goed geholpen wordt.

Wenst u meer informatie over de waterontharders vanDelta? Neem gerust contact met ons op of bekijk even ons huishoudelijk gamma.

"Wat is een automatische waterfilter en wat zijn de voordelen?"

01-05-2020

Lees verder ...

"Een filterkan vs een waterontharder: wat zijn de voordelen van beide?"

18-04-2020

Lees verder ...