Een waterontharder in een kruipruimte: haalbaar of niet?

19 mei 2021 Een waterontharder in een kruipruimte: haalbaar of niet?

Een waterontharder installeert u het best zo dicht mogelijk bij het punt waar de waterleiding uw woning binnenkomt. Maar wat als dat via een kruipruimte of een meterput gebeurt? Is het dan wel mogelijk om een waterontharder te installeren? Het antwoord is duidelijk: jazeker! Waarom dat zo is, leest u in dit artikel.

Delta-waterontharders: voor élk type woning

Het assortiment van Delta omvat waterontharders voor tal van verschillende toepassingen. Er is dan ook altijd een model dat geschikt is voor uw specifieke situatie. U hoeft zich dus geen zorgen te maken als uw waterleiding via een kruipruimte uw woning binnenkomt. Ook in zo’n geval is het perfect mogelijk om een waterontharder te installeren, zodat u kunt genieten van de vele voordelen van zacht water. Uw installateur zal de situatie bij u thuis altijd grondig bestuderen en u de beste oplossing voorstellen.

Een waterontharder in een kruipruimte installeren

Bij de plaatsing van een waterontharder moet de installateur erop letten dat hij op minder dan vijf meter van de ontharder een afvoerleiding kan voorzien. De afvoerslang van de ontharder kan tot vijf meter ver gaan en twee meter hoog, maar daarna moet het spoelwater spontaan kunnen wegstromen. Ook in een kruipruimte vormt dit geen enkel probleem: in zowat alle gevallen is het mogelijk om de afvoerslang van de ontharder in een aanpalende of bovenliggende ruimte aan te sluiten.

Handig: een apart zoutreservoir

Als u kiest voor een waterontharder van Delta, hoeven de ontharder en het zoutreservoir bovendien niet noodzakelijk bij elkaar te staan. Zo heeft het model Delta Mosela bijvoorbeeld een losse zoutbak. De ontharder en de zoutbak mogen tot vijf meter uit elkaar staan.Zemoeten enkel via een slangetje van vier millimeter diameter met elkaar verbonden zijn om het pekelwater te kunnen aanzuigen. Het is dus perfect mogelijk om de (compacte) ontharder in de kruipruimte te plaatsen bij de waterteller en de zoutbak in een bovenliggende ruimte. Zo kunt u makkelijk het zout bijvullen.

Hebt u nog vragen over de installatie van onze waterontharders? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

"Wat zijn de voordelen van een waterontharder zonder stroom?"

09-06-2021

Lees verder ...

"Dit moet u weten voordat u een waterverzachter installeert"

05-05-2021

Lees verder ...